Näillä vinkeillä juhlakausi sujuu suunnitelmien mukaan

Vuosi lähenee loppuaan ja valmistaudumme loppuvuoden juhliin. Näillä vinkeillä juhlinta sujuu taloyhtiössä suunnitelmien mukaan.

Näillä vinkeillä juhlakausi sujuu suunnitelmien mukaan

Vuosi lähenee loppuaan ja valmistaudumme loppuvuoden juhliin. Näillä vinkeillä juhlinta sujuu taloyhtiössä suunnitelmien mukaan.

MUISTA PALOTURVALLISUUS!

Kynttilöitä poltetaan vain aikuisen valvovan silmän alla. Varmista, että kynttilät eivät pääse kaatumaan, alusta on palamaton ja astia soveltuu kynttilöiden polttamiseen. Sijoita kynttilät etäälle helposti syttyvistä materiaaleista ja riittävän kauaksi toisistaan. Varmista, että viimeinen huoneesta lähtijä sammuttaa aina tulen.

Ulkotulet sijoitetaan kauas rakenteista, niitä ei ole tarkoitettu parvekkeelle tai terassille. Ulkona käytetään vain ulkokäyttöön tarkoitettuja valosarjoja, joiden muuntajan voi kytkeä ulkopistorasiaan. Ulkovaloille ei saa tuoda sähköä sisältä jatkojohdolla.

Vaihda palovaroittimen paristot viimeistään nyt! 

KINKUN PAISTORASVA JÄHMETTYNEENÄ BIOJÄTEASTIAAN TAI TIIVIISSÄ ASTIASSA SEKÄJÄTTEESEEN

Rasvaa ei saa kaataa viemäriin tai wc-pönttöön, sillä jähmettyessään se tukkii putkiston ja aiheuttaa kalliita vahinkoja. Myös muu ruokajäte biojäteastiaan, ei wc-pönttöön. Rasvat voi myös viedä hyötykäyttöön: kinkkutemppu.com.

JOULURAUHA KAIKILLE! 

Joulu on monelle tärkeä juhlapyhä. Vaikka ei itse heihin lukeutuisikaan, jätetään remonttihommat, mattojen tamppaus ja muut arjen askareet joulurauhan jälkeiseen ajankohtaan. Huolehditaan, että koko perhe rauhoittuu joulun ajaksi.

PIKAOPAS LAJITTELUUN:

Lahjapaperit ja -narut sekajätteeseen
Litistetyt pahvit kartonginkeräykseen
Rikkoutuneet valosarjat SER-kierrätykseen
Alumiinivuoat, foliot ja tuikkukynttilöiden kuoret metallinkeräykseen
Tinat vaarallisen aineen keräykseen
Ammutut raketit sekajätteeseen

Joulunaikaan jätettä on tavallista enemmän. Jos astiat täyttyvät, pidä kuivat roskat, kuten lahjapakkaukset, asunnossasi, kunnes astiat on taas tyhjennetty. Älä jätä roskia jäteastioiden ulkopuolelle! Irtoroskista veloitetaan erikseen ja astiat voivat jäädä tyhjentämättä, jos niihin ei pääse esteettä.

KUUSET KERÄTÄÄN MAKSUTTA TAMMI-HELMIKUUN VAIHTEESSA

Kuuset voi viedä jätehuoneen ulkopuolelle. Laita kuusi kuljetuksen ajaksi jätesäkkiin tai kääri se lakanaan, niin neulaset eivät leviä porrashuoneeseen. Poista jätesäkki kuusen ympäriltä. Sijoita kuusi siten, ettei se estä kulkua jätehuoneeseen. Kuusta ei saa laittaa sekajätteeseen.

TURVALLISTA UUTTA VUOTTA!

Ilotulitteita ei pääsääntöisesti saa ampua taloyhtiöiden pihalla. Tulitteet voivat lentää ikkunoihin, parvekkeille tai ulkona liikkuvien päälle ja aiheuttaa vaaratilanteita. Hakeudu avoimelle paikalle ja suuntaa tulitteet poispäin rakennuksista, autoista ja ihmisistä. Huomioitahan juhliessasi myös rauhallisemmasta juhlasta pitäviä.

Granlund Isännöinti toivottaa rauhallista joulua ja turvallista uutta vuotta!