Häiriöilmoitus

Häiriöilmoitus

  • Jos naapurisi aiheuttaa toistuvaa häiriötä, voit tehdä siitä ilmoituksen taloyhtiösivuilla osoitteessa Huoneistotieto.fi olevalla asumishäiriöilmoituksella tai tällä lomakkeella, jolloin ilmoituksen jättäjän henkilöllisyys tarkistetaan jälkikäteen.

    Ilmoituksessa tulee olla tarkka kuvaus häiriön laadusta ja ajankohdasta (päivämäärä, kellonaika) sekä tieto huoneistosta ja henkilöistä, jos henkiköllisyys on tiedossa. Pyydä myös muita naapureita vahvistamaan häiriö omalla ilmoituksellaan.

    Häiriöihin puuttuminen ja sen mahdolliset seuraamukset ovat aina oikeudellisia toimenpiteitä, jotka vaativat taustalleen selkeät todisteet. Vain vahvistettujen ja ajankohdaltaan tarkkaan yksilöitujen häiriötapahtumien perusteella isännöitsijän on mahdollista ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Yksittäinen yleisluontoinen ”usein toistuva häiriö” -ilmoitus ei anna perusteita hallituksen varoitukselle.

    Ilmoita myös, jos viranomaiset ovat puuttuneet häiriöön. Poliisi ei enää todista eikä annan tietoja käynneistä taloyhtiölle eikä vuokranantajalle. Häiriötapauksissa naapurien todistelu on entistä tärkeämpää, jotta häiriöön voidaan puuttua.

  • Ilmoittajan tiedot

  • Tiedot häiriöstä

  • Päivämäärä Alkamisaika Päättymisaika Actions